Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

ΥΓΡΗ ΦΟΥΝΤΟΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΥΓΡΗ ΦΟΥΝΤΟΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Μερίδες: 8 by Stelios Parliaros

ΥΛΙΚΑ :
  • 180 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια Nestle dessert
  • 100 γρ. βούτυρο lurpak
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. φουντούκι σκόνη (στο μπλέντερ)
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα. Τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 18 - 20 εκ. πασπαλίζουμε με τη σκόνη φιστικιών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 10 λεπτά και στους 170οC για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.
Σας ανεβάζω και μερικές φωτογραφίες απο την δική μου προσπάθεια! Τέλειο σοκολατένιο γλυκό!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου