Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Σεμινάριο συναισθηματικού φαγητού. part 1


Σεμινάριο συναισθηματικού φαγητού. part 1
Πριν από λίγες εβδομάδες, μου έγινε μια πρόταση από την ψυχολόγο Αγγελική Ζαφειροπούλου και την διαιτολόγο Ευγενία-Ιωάννα Παπαδήμα (links για τα site τους έχω στην δεξιά στήλη του blog μου).
Μου πρότειναν λοιπόν να φτιάξω τα γλυκά για μια ημερίδα που επρόκειτο να λάβει μέρος στις 2/4/2011. Και φυσικά δέχτηκα...
Η επιλογή των γλυκών θα ήταν δικιά μου υπόθεση , μου είπαν: «σου έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη».
Το θέμα της ημερίδας ήταν το συναισθηματικό φαγητό και το πώς η μη αναγνώριση των συναισθημάτων μας αλλά και οι καταστάσεις που μας αγχώνουν μπορούν να μας οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής ή σε κατανάλωση μη υγιεινής τροφής. Η συναισθηματική κατανάλωση ορίζεται ως η κατανάλωση τροφίμων σε απάντηση προς τα συναισθήματά και όχι τα σήματα πείνας του σώματος.
Στόχος λοιπόν της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης της συναισθηματικής κατάστασης και της διατροφής αλλά και μέσα από βιωματικές ασκήσεις  έγινε μια πρώτη προσπάθεια αναγνώρισης και έκφρασης των συναισθημάτων που μπορεί να δυσκολεύουν τον κάθε ένα ξεχωριστά.Η ανταλλαγή απόψεων, η έκφραση ανησυχιών και προσωπικών δυσκολιών  έγιναν σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης με απόλυτο σεβασμό, φροντίδα και εκτίμηση.
Το σεμινάριο εστέφθει με απόλυτη επιτυχία.
Όλα ήταν άψογα οργανωμένα, μέχρι και δωράκια μοιράσανε στους συμμετέχοντες!
Εγώ από την μεριά μου επέλεξα να φτιάξω 3 διαφορετικά cupcakes, μιας και είναι ένα γλυκό που πηγαίνει πολύ με τον καφέ και το τσάϊ που πρόσφεραν οι διοργανώτριες.
Σας ανεβάζω μερικές φωτογραφίες και σας υπόσχομαι να σας ανεβάσω και άλλες σε λίγες μέρες.
Coconut Cupcakes με φρέσκια καρύδα, χωρίς προσθήκη χρωμάτων και αρωμάτων.Srtawberry Cupcakes με φρέσκια bio φράουλα χωρίς την προσθήκη αρωμάτων και χρωμάτων.

Devil's Food Cupcakes με σοκολάτα Valhrona. Πραγματικά δαιμονισμένα...!Η παρουσίαση των Cupcakes στο σεμινάριο.Η παρουσίαση των Cupcakes στο σεμινάριο.Η παρουσίαση των Cupcakes στο σεμινάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου