Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Brownies και stress!



Το καλοκαίρι μας έχει αφήσει για τα καλά πλέον, και το φθινόπωρο αρχίζει να ρίχνει τα επίπεδα της διάθεσής μας.
Είναι σίγουρα καιρός για διαλογισμό. Η Λυδία έχει αρχίσει το σχολείο και έχω περισσότερο χρόνο για μένα. Για να φωλιάσω στις σκέψεις μου.
Σκέφτομαι λοιπόν πως με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στην χώρα μας, έχουμε χάσει το δρόμο μας. Τις προτεραιότητές μας εννοώ.
Βλέπω τα παιδιά, την κόρη μου: είναι πιό επιμελή στις σκέψεις τους και σε αυτό που κάνουν παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Ζηλεύω την ικανότητά τους να κάθονται μόνα για ώρες και να ασχολούνται με κάτι και να είναι σε θέση να συγκεντρωθούν σε αυτό , να του δωθούν. Είναι ικανά να δέχονται καθημερινά βομβαρδισμό πληροφοριών κάτι που εμένα με δυσκολεύει πολύ πλέον. Μετά από 10 λεπτά διαβάσματος βαριέμαι και μετά απο 15 έχω χάσει κάθε ενδιαφέρον. Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι δεν ενδιαφέρομαι πιά για τίποτα, οτι δεν υπάρχει λόγος να ενδιαφέρομαι και οτι δεν έχει νόημα να προσπαθώ.
Ανοίγω ένα λογοτεχνικό βιβλίο και μετά απο μία πεντάλεπτη παρατήρηση των παραγράφων ,τις γραμματοσειράς και των σημείων στίξης, βρίσκω τον εαυτό μου να χαζεύει τον τοίχο, να ψάχνει ντε και καλά να βρεί σκόνη στο σύνθετο, και τελικά να σηκώνομαι και να βάφω τα νύχια μου. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι απλά αδιαφορία ή αναβλητικότητα. Το σίγουρο είναι πως έχασα τον δρόμο και σίγουρα πολλοί απο εσάς το έχετε βιώσει αυτό.
Πρέπει να βρούμε τρόπους να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε όλα τα δεινά που μας τριγυρίζουν και ματώνουν την καθημερινότητά μας.
Πρέπει να γίνουμε ξάνα παιδιά σαν τα παιδιά μας που στο κάτω κάτω της γραφής δεν χρωστάνε και τίποτα να βλέπουν τους γονείς τους να συμπεριφέρονται σαν ζόμπι.
Αναβάστε την διάθεσή σας με την συνταγή που σας δίνω.
Απαλλαγείτε απο άγχη και χαρίστε στον εαυτό σας 2-3 κομμάτια brownie. Μην τα μοιραστείτε με κανέναν. Είναι δικά σας. Μόνο για σας και για μόνο έναν λόγο: να σας ανεβάσουν την διάθεση, να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να σας απαλλάξουν από το στρες.
Άλλωστε είναι γνωστό πως όταν τρώμε σοκολάτα ανεβαίνουν στο αίμα μας τα επίπεδα της σεροτονίνης ,της ενδορφίνης και της ντοπαμίνης (ενδογενή οπιοειδή που παράγονται στον εγκέφαλο μας) οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι, και διώχνουν την κατάθλιψη και το στρες.
BROWNIES
ΥΛΙΚΑ:
  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 200γρ. βούτυρο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120γρ. αλεύρι
  • 200γρ. καρύδια χονδροκομμένα (προεραιτικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπέν-μαρί (40ο C). Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 25x25 cm και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο -170ο C για 20 ΄ακριβώς!
Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Tip: Για ακόμα πιό σοκολατένιο αποτέλεσμα βάζουμε ολόκληρα καρεδάκια σοκολάτας μέσα στο μείγμα πριν το ψήσουμε. Όταν βγεί απο τον φούρνο και το κόψουμε , η σοκολάτα θα είναι ρευστή!!!!

Στο επόμενο post θα σας έχω συνταγή για blondies! (άλλη πονεμένη ιστορία...)

Brownies

Brownies

Brownies



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου