Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μπισκοτένιο «μπαλονάκι» κανέλας


Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια αγαπημένη συνταγή των παιδιών μιας και σήμερα είναι τα τρίτα γενέθλια της κόρης μου!
Μπισκοτένιο «μπαλονάκι» κανέλας
Recipe By: Παρλιάρος
Servings: 12
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
300 grams βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
200 grams ζάχαρη καστανή
40 milliliters γάλα πλήρες
500 grams αλεύρι
2 κουτ.γλυκού κανέλα , σε σκόνη
1/2 λοβός βανίλιας
12 ξύλινα καλαμάκια, για την διακόσμηση
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ:
1 ασπράδι, μεσαίο
300 grams ζάχαρη άχνη
1 κουτ.γλυκού χυμός λεμόνι
ΔΗΜΙΟΥΡ Γ ΙΑ :
1. ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, την κανέλα και τα σποράκια βανίλιας που έχουμε βγάλει από το λοβό. Οταν το ζυμάρι γίνει σφιχτό, το βγάζουμε με μια σπάτουλα από τον κάδο του μίξερ και το βάζουμε ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια πλαστικής μεμβράνης. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 1½ εκ. και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο, αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη και με ένα οβάλ κουπάτ (κόφτης για μπισκότα) ή με ένα μαχαίρι, όσο πιο καλά μπορούμε, κόβουμε 12 μπισκότα. Βάζουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Στερεώνουμε τα καλαμάκια στο κάτω μέρος και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. Τα αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσουν.
3. ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το ασπράδι με τα 200 γρ. ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη. Βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ και διακοσμούμε τα μπισκότα σχηματίζοντας το περίγραμμα μπαλονιού. Περιμένουμε να στεγνώσει το γλάσο, περίπου 1 ώρα, και σερβίρουμε.

Παρακάτω σας δίνω μερικές φωτογραφίες που βρήκα στο internet για να πάρετε ιδέες διακόσμησης.





Have a nice bake-day!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου