Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Pumpkin pie


Pumpkin pie

Recipe By: Παρλιάρος
Servings : 10
ΥΚΙΚΑ:
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
170 grams αλεύρι
50 grams ζάχαρη άχνη
110 grams βούτυρο , αγελαδινό απο το ψυγείο κομμένο σε κυβάκια και λίγο ακόμα για την φόρμα
2 κρόκοι αυγού
1 πρέζα αλάτι
λίγο ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1 kg κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μεσαία κομμάτια
80 grams ζάχαρη
50 grams μέλι
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 / 2 κουτ.γλυκού κανέλα , σε σκόνη
μοσχοκάρυδο, λίγο, φρεσκοτριμμένο
100 milliliters κρέμα γάλακτος , 35% λιπαρά
1 ξύσμα λεμονιού

ΔΗΜΙΟΥΡ Γ Ι Α:

1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ: Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σ' ένα μπολ, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη, την οποία τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ: Βράζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε κατά μέρος να στραγγίξει και να κρυώσει. Την πολτοποιούμε στον κάδο του μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Στο τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα και ανακατεύουμε.

3. ΤΑΡΤΑ ΚΑΙ ΨΗΣΙΜΟ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα διαμέτρου 25 εκ., καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα της κολοκύθας και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Notes:
Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.)




Have a nice bake-night !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου