Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Mississippi Mud Cake


Καλησπέρα!!!
Σήμερα λέω να το γιορτάσουμε! Το blog μας έφτασε τις 3000 προβολές μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες!
Τι καλύτερο από ένα σοκολατένιο δώρο?
Μοιράζομαι μαζί σας μια αγαπημένη, κλασική συνταγή  και ευχομαι να σας αρέσει.
Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, ξέρετε... μηνυματάκι..

Σας ανεβάζω μερικές φωτογραφίες του cake για να ξέρετε πως θα σας βγει!
Καλή Επιτυχία! 
My Mississippi Mud Cake 
My Mississippi Mud Cake

My Mississippi Mud Cake

My Mississippi Mud Cake



Mississippi Mud Cake
ΥΛΙΚΑ:
  190 γρ. κουβερτούρα 55%
  190 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  190 γρ. ζάχαρη
  1 αυγό + 3 κρόκους αυγών
  6 ασπράδια αυγών
  2 κοφτές κτ.σούπας αλεύρι
  1 πρέζα αλάτι
  ζάχαρη άχβνη για το πασπάλισμα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί
Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σταματάμε το mixer και ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Αναμειγνύουμε και την σοκολάτα.
Αλλάζουμε μπολ στο μείγμα και στον κάδο του mixer χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα του cake διαμέτρου 24 εκ. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος.

HAVE A NICE BAKE DAY
P S: Η συνταγή αυτή είναι του Γρηγόρη Γαστεράτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου