Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Συμβουλές για cupcakes


Συμβουλές για cupcakes
Δεν είμαι επαγγελματίας baker. Ωστόσο, ψήνω ΠΟΛΛΑ cupcakes. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές ώστε να ξεκινήσετε και εσείς το ψήσιμο!
Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια συνταγή για cake;
Δεν χρειάζεστε  cupcake συνταγή για να ψήσετε cupcakes. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή κέικ σας αρέσει. Τα cupcakes τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι, θα πρέπει να τα παρακολουθείτε διαρκώς. Και φυσικά να κάνετε το γνωστό τρικ της οδοντογλυφίδας .

Μέχρι ποιό σημείο γεμίζω τα φορμάκια με την ζύμη;
Αυτό ποικίλλει ανάλογα με την cupcake συνταγή. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το ψήσιμο ενός cupcake για δοκιμή εάν προσπαθείτε μια νέα συνταγή. Συμπληρώστε με την ζύμη μέχρι το μισό της φόρμας και θα δείτε πως αυξάνεται σε ύψος.Σε μερικές συνταγές δεν θα αυξηθεί καθόλου και σε άλλες θα διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Ποιός είναι ο πιό καθαρός τρόπος ώστε να γεμίσω τις φόρμες χωρίς να λερώσω τα πάντα???
Εγώ χρησιμοποιοώ την κουτάλα του παγωτού.Δουλεύει τέλεια!
Πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το cupcakes;
Σίγουρο είναι οτι πρέπει να ακολοθείτε σωστά τις οδηγίες για τα frostings. Μερικά frostings είναι σφιχτά και μπορούν να διακοσμήσουν τα cupcakes χρησιμοποιόντας απλά μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και ένα κορνέ ,δημιουργώντας διάφορα σχέδια.Άλλα πάλι είναι πιό υδαρή οπότε και πρέπει απλά να καλυψουμε με αυτά τα cupcakes χρησιμοποιόντας μια μικρή σπάτουλα ή ακόμα και ένα κουτάλι. Αν το frosting σας είναι υδαρές προτείνω να αλειψετε απλά το cupcake και να εμπλουτίσετε την παρουσίαση του με άλλα τρικς (με ζαχάρωτα για παράδειγμα) παρά να προσπαθείτε να πετύχετε ένα σφιχτό frosting με την προσθήκη άχνης ζάχαρης. Όταν πρωτοξεκίνησα έκανα ακριβώς αυτό το λάθος χωρίς αποτέλεσμα και χάνοντας πολλές ώρες στην κουζίνα μου!Τώρα απλά κάνω αυτό που λέει η συνταγή και είμαστε όλοι καλύτερα (και εγώ και τα cupcakes μου!!! )
Από που μπορείτε να πάρετε ιδέες για cupcake;
Οι ιδέες για Cupcake μπορούν να προέλθουν από οπουδήποτε! Μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Μερικές φορές, ο πιο τρελός συνδυασμός έχει εκπληκτικά γευστικά αποτελέσματα!

Πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τα cupcakes;
Για λόγους υγιεινής, θα πρέπει να έχετε τα cupcakes με frostings από σαντιγί, buttercream, τυρί κρέμα, ή frostings ganache στο ψυγείο. Εξαιρούνται βέβαια τα cupcakew χωρίς frostings ή αυτά με γλάσσο που δεν έχει ευπαθή υλικά (icings).
Για πόσο καιρό διατηρούνται τα cupcakes;
Μέχρι να φαγωθούν όλα! Τα Cupcakes συνήθως διαρκούν περίπου μία εβδομάδα. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τη συνταγή.








Happy Baking! Keep Cupcaking!

 P S:Οι φωτογραφίες δεν είναι από δικές μου δημιουργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου