Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Tart au caramel- Eric Kayser


Tart au caramel- Eric Kayser
Καλησπέρα!
Για σήμερα σας έχω μια καταπληκτική συνταγή από τον Eric Kayser.
Δοκιμάστε την και δεν θα βγείτε χαμένοι...
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 25 λεπτά
Σκεύος: Τετράγωνο ταψί 24 cm ή στρογγυλό διαμέτρου 26cm
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ζύμη shortbread
300 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. ζάχαρη κοινή
150 γρ. αλατισμένο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160ο C.
Σρτώνω τη ζύμη στο ταψί και ψήνω για 25 λεπτά όπως την ζύμη της τάρτας (με φασόλια ή ρύζι από πάνω για να μην φουσκώσει).
Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα να βράσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη και την ψήνω ώσπου να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Σταδιακά αδειάζω μέσα στην ζάχαρη ,την καυτή κρέμα. Αφήνω στη φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Περιχύνω την καραμέλα πάνω στη ζύμη και αφήνω να κρυώσει.

Μια μέρα πριν φτιάχνω την ζύμη.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Ψύξη όλο το βράδυ
Βγαίνουν 3 δόσεις για την τάρτα καραμέλα.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
60 γρ. ζάχαρη κοινή
125 γρ. ζάχαρη άχνη
5 γρ. αλάτι
2 αυγά
560 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτω την κοινή ζάχαρη, την άχνη και το αλάτι.
Προσθέτω τα αυγά ένα ένα.
Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω στο μίξερ.
Κάνω την ζύμη μπάλα ,την τυλίγω σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για μια νύχτα.
Tart au caramel


Happy baking !       

2 σχόλια:

  1. τα 150γρ βουτύρου της καραμέλας μπαίνουν ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο! Δική μου παράλειψη! Φυσικά και μπαίνουν! Προσθέτουμε το βούτυρο στην ζεστή κρέμα γάλακτος ωστε να λιώσει και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα στην ζάχαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή