Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Bain Marie (pastrypedia 2)

Το bain Marie είναι μια διαδικασία που επιτρέπει το βράσιμο ενός μείγματος πιό ήπια απ'ότι αν το βάλουμε απευθείας στην φωτιά.
Γι'αυτό βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα πάνω από μια άλλη κατσαρόλα λίγο μεγαλύτερη, που περιέχει βραστό νερό.
(ειδικό σκεύος για bain Marie)

'Οταν το bain Marie γίνεται στον φούρνο, βοηάει το μείγμα να  μην ξεραθεί, χάρη στην συνεχή κυκλοφορία του ατμού.
Γι'αυτό δεν χρειάζεται να βυθίσουμε το δοχείο με το μείγμα απευθείας σε ζεστό νερό.Αρκεί να βάλουμε ένα βαθύ δοχείο κάτω από την σχάρα στην οποία θα μπεί το μείγμα και να προθερμαίνουμε.Πρίν βάλουμε το μείγμα μας στον φούρνο, ρίχνουμε στο δοχείο ζεστό νερό.
(bain Marie στον φούρνο)

Το bain Marie μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε για να ξεπαγώσουμε παγωμένα φρούτα. Τα βάζουμε σε ένα δοχείο και το σκεπάζουμε με μεβράνη. Το βάζουμε πάνω απο μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και αφήνουμε επαρκή χρόνο (10 λεπτά για τα κόκκινα φρούτα) ανακατεύοντας στην μέση της διαδικασίας.
Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στα φρούτα να κρατήσουν τον χυμό και το χρώμα τους όσο ξεπαγώνουν.
(bain Marie σοκολάτας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου