Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΑΚΟΤΑ

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά και τα εύκολα: πρώτη μας συνταγή θα είναι η αγαπημένη σε όλους Πανακότα!
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ.κρέμα γάλατος
60 γρ.ζάχαρη
1 ξυλαράκη βανίλιας
4 γρ.φύλλα ζελατίνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:
  • Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
  • Σπάμε το ξυλαράκι βανίλιας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το ξυλαράκι βανίλιας για 5' σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν η κρέμα αρχίσει να αχνίζει ,προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για να την λιώσουμε.
  • Ανεβάζουμε την θερμοκρασία. Μόλις η κρέμα αρχίσει να φουσκώνει, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Περιμένουμε 1' , βγάζουμε το ξυλαράκι βανίλιας και προσθέτουμε την μουσκεμένη ζελατίνη. Ανακατεύουμε .
  • Αφήνουμε το μείγμα 5' να κρυώσει ,ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα.
  • Μοιράζουμε προσεκτικά την κρέμα σε 4 φορμάκια. Όταν η κρέμα πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Για να ξεφορμάρουμε την πανακότα, βυθίζουμε το κάθε φορμάκι σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα το αναποδογυρίζουμε στο πιατάκι μας.
  • Γαρνίρουμε με sauce της αρεσκείας μας!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου