Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Strawberry Coulis


Καλησπέρα!
Μιάς και στην προηγούμενη ανάρτηση σας έγραψα για το coulis σήμερα λέω να σας δώσω και την συνταγή!

Strawberry Coulis
ΥΛΙΚΑ:
   400 γρ. φράουλες
   χυμός από μισό λεμόνι
   2 βανίλιες
   4 κουταλιές της σούπας, σιρόπι ζάχαρης
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:
Πλένουμε τις φράουλες και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε στο blender μαζί με τις βανίλιες, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπ  ι ζάχαρης.

Αλέθουμε πάρα πολύ καλά όλα τα υλικά στο blender μέχρι να πετύχουμε έναν πολύ φίνο πουρέ.

Βάζουμε τον πουρέ σε ένα πολυ λεπτό σουρωτήρι το οποίο τοποθετούμε πάνω από μία μικρή κατσαρόλα.

Μετά, με μία πλαστική σπάτουλα ή μία μαρίζ, πιέζουμε τον πυθμένα από το σουρωτήρι .Σκοπός μας είναι να σουρώσουμε το coulis και να πετάξουμε οτι έχει απομείνει από σπόρια και ίνες σάρκας του φρούτου. Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο , αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

   Το coulis μας είναι τώρα σχεδόν έτοιμο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ανακατεύοντας που και που και προσέχοντας μην φουσκώσει και χυθεί.
2. Αφήνουμε το coulis να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο. Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως , το διατηρούμε στο ψυγείο για 4 ημέρες το πολύ. Εναλλακτικά μπορούμε να το καταψύξουμε χωρίζοντάς το σε μεριδούλες των 150 ή 200 γραμμαρίων ή σε παγοθήκες σιλικόνης τις οποίες καταψύχουμε για 1 ημέρα και μετά βγάζουμε τα παγάκια- coulis απο τις θήκες και τα βάζουμε σε σακουλάκια μέσα στην καταψυξη..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην συνταγή σκοπίμως δεν έχουμε βάλει πολλή ζάχαρη ώστε να προσθέσουμε αργότερα όση πρέπει ανάλογα με το πως θα χρησιμοποιήσουμε το coulis μας.
Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα είδη φρούτων όπως σμέουρα, φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, βερίκοκα, ροδάκινα, αχλάδια, ακτινίδια, ανανάς κ.τ.λ.
Έτσι μπορούμε να έχουμε τα φρούτα αυτά όλο τον χρόνο, ακόμα και όταν δεν είναι η εποχή τους!

Tips: Μπορούμε με το coulis να φτιάξουμε γρανίτα, αν για παράδειγμα προσθέσουμε τον ίδιο όγκο του σε σιρόπι ή να γαρνίρουμε με αυτό παγωτά, cheesecakes ,κ.τ.λ. ή για να κάνουμε food styling σε ένα πιάτο μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου