Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (από το περιοδικό elle a’ table)


ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (από το περιοδικό elle atable)


ΥΛΙΚΑ:
  •   200γρ.κουβερτούρα
  • 6 ασπράδια
  •   2 κρόκους
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  •   4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτοs
  •   λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε τις θήκες. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τους κρόκους. Κάνουμε μαρέγκα, προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στη σοκολάτα αργά-αργά. Βάζουμε το μίγμα στις θήκες και ψήνουμε για 10΄-15΄ανάλογα με το μέγεθος.
Σερβίρεται ζεστό, κατά προτίμηση με παγωτό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! 

2 σχόλια:

  1. An vgei opos stin teleutaia photo tote lupamai alla den einai soufle.An vgei opos stin proti ok.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί το λες αυτό αγαπητέ/ή ανώνυμε/η? Πως ακριβώς πιστευεις πως είναι ένα σουφλέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή