Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Pierre Hermé


Κληρονόμος ,εδώ και 4 γενιές , της Αλσατικής παράδοσης στην  ζαχαροπλαστική και αρτοποιία, ο Pierre Hermé ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 14 ετών, ως μαθητευόμενος του Gaston Lenôtre.(για τον οποίο θα σας μιλήσω μία άλλη φορά)
Το 1996, ήταν συνιδρυτής της Socrepa (Société de Créations Pâtissières Sarl) μαζί με τον Charles Znaty και Michel Ferton.
Στα τέλη του 1996, έφυγε από την Fauchon για να ιδρύσει την Pierre Hermé Paris μαζί με τον Charles Znaty.
Το πρώτο κατάστημα τους άνοιξε στο Τόκιο το 1998, ακολουθούμενο από Salon de Thé  τον Ιούλιο του 2000. Το 2001, ο Pierre Hermé επέστρεψε στην gourmet σκηνή του Παρισίου.
Το πρώτο ζαχαροπλαστείο στο νούμερο 72 της rue Bonaparte στο Saint Germain des Prés  σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία. Το 2004, ένα δεύτερο κατάστημα άνοιξε στο νούμερο 185 της rue de Vaugirard. Στις αρχές του 2005, ο Pierre Hermé άνοιξε στο Τόκιο: ένα «Πολυτελές Παντοπωλείο"και ένα Chocolate Bar. Και τα δύο βρίσκονται στην περιοχή Omotesando.
Στον Pierre Hermé απονεμήθηκε το βραβείο"Chevalier de la Légion d'honneur" από τον Ζακ Σιράκ στις 3 Μαΐου, 2007, λίγο πριν από την εκλογή του Nicolas Sarkozy.
Υπάρχουν επτά σημεία πώλησης Pierre Hermé Paris στο Τόκιο, έξι στο Παρίσι, ένα στο Λονδίνο, και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (http://www.pierreherme.com/
αξίζει να το ψάξετε) .
Ένα από τα δυνατά του γλυκά είναι το macaron.
Προσωπικά είχα την ευκαιρία-ευτυχία να τα δοκιμάσω και ομολογώ οτι έκαναν τον ουρανίσκο μου να χορέψει!
Όσοι απο εσάς περάσετε από το Παρίσι μην παραλείψετε να πάτε σε μια από τις μπουτίκ του! Είναι γαστρονομικό must!



Αυτά τα μικρά μωρά δεν είναι μόνο όμορφα να τα βλέπουμε, αλλά είναι επίσης και μια απόλαυση να τα τρώμε. Το δάγκωμα στο τραγανό εξωτερικό τους δίνει τόπο σε μια ευγενικά μαλακό και γλυκό κέλυφος, ακολουθούμενη απο μια φινετσάτη ganache ή buttercream. Πώς μπορεί κανείς να αντισταθεί;


Η αλήθεια είναι οτι δεν είναι καθόλου φθηνά, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Ο Pierre Hermé είναι μια σύ ιδιοφυΐα, όταν πρόκειται για μακαρόν, και πιστεύω πραγματικά οτι κάνει μερικά από τα καλύτερα macarons που διατίθενται σήμερα.


Δεν χωράει αμφιβολία οτι το macaron Magnifique (φράουλα & wasabi) είναι ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ! Επίσης τα Mogador (σοκολάτα γάλακτος & passion fruit), Medelice (λεμόνι & πραλίνα φουντουκιού), Mosaic (φυστίκι Αιγίνης, αγριοκέρασο & κανέλλα), Fragola (φράουλα & ξύδι μπαλσάμικο), και πάρα πολλά ακόμα….


Αυτά για την ώρα ,νομίζω πήρατε μια γεύση.
Μία άλλη φορά θα μιλήσουμε και για τα άλλα θαυματά του!





1 σχόλιο:

  1. Να είναι καλά οι απεργίες των μέσων μεταφοράς καθώς λόγω αυτών σήμερα στο κενό που είχα από κάποιες δουλειές δεν πήγα σπίτι μου αλλά στης Ζένιας!!!!Και ναι............έφαγα τα πιο τέλεια Macaron που έχω φάει ποτέ με γεύση πορτοκάλι και φράουλα!!!!!
    Thank you for the experience......και περιμένω ολόκληρο κουτί μεθαύριο στα γενέθλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή