Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Ανάποδο cake Λεμόνι


Ανάποδο cake Λεμόνι
Ένα απίστευτο αρωματικό γλυκό ,με έντονο το στοιχείο του λεμονιού που αξίζει να το φτιάξεις είναι το Ανάποδο cake λεμόνι.

ΥΛΙΚΑ:
     ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
      
     2 λεμόνια
     300 grams ζάχαρη
     150 milliliters νερό
     65 grams βούτυρο
    

     ΓΙΑ ΤΟ CAKE:
      
2 λεμόνια
     1 ξύσμα λεμονιού
     140 grams βούτυρο
     140 grams ζάχαρη
     140 grams αμύγδαλο άσπρο , τριμμένο
     140 grams αλεύρι
     120 milliliters γάλα
     1 αυγό

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:    
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Πλένουμε τα λεμόνια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και τα λεμόνια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφαιρούμε τα λεμόνια.
Ρίχνουμε το βούτυρο και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 20εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΟ CAKE: Πλένουμε τα λεμόνια ,τα κόβουμε σε ψιλές φέτες και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ταψάκι πάνω απο το παγωμένο σιρόπι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και λίγο απο το γάλα. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170.
Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω απο τα λεμόνια και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κεϊκ να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.


Η παρασκευή θέλει λίγη προσοχή, δεν είναι και από τα ευκολότερα γλυκά! Ιδιαίτερη προσοχή στο ξεφορμάρισμα του cake!
Καλή επιτυχία και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δάσκαλο Στέλιο Παρλιάρο που μας έδωσε την συνταγή αυτή!
Have a nice bake-day!     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου