Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Απίθανα Ζελεδάκια που λατρεύουν τα παιδιά!


Απίθανα Ζελεδάκια που λατρεύουν τα παιδιά!

Και μιας και αρχίσαν τα σχολεία για τα καλά ,πως σας φαίνεται η ιδέα να καλοπιάνουμε τα μικρά μας με λιχουδιές που τα ξετρελλαίνουν χωρίς να έχουμε τύψεις?
Παρακάτω μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή για υπέροχα σπιτικά ζελεδάκια , πανεύκολη και πάνω απο όλα πολύ αγαπημένη στα παιδιά. Ποιός γονιός δεν πήγε στο super market και δεν αναγκάστηκε να αγοράσει λογιών λογιών ζελεδάκια που κυκλοφορούν σε πολύχρωμες συσκευασίες ,σε διάφορες γεύσεις και σχήματα?
Το μόνο που χρειάζεστε είναι να διαλέξετε τα υλικά σας (εγώ τα προμηθεύτηκα απο το μαγαζί του Παρλιάρου στο Κολωνάκι) και να προσθέσετε μπόλικη αγάπη και φαντασία!
Ζελεδάκια
ΥΛΙΚΑ:
·               4 κτ.σούπας ζελατίνη
·               
1 κούπα παγωμένο νερό

·               1 1/2 κούπα βραστό νερό

·               4 κούπες ζάχαρη

·               ¼ κτ.γλυκού άρωμα ζαχαροπλαστικής (λεμόνι ή μέντα) 

·               1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
·               επιπλέον ζάχαρη για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
·                                 Σε ένα μεγάλο μπολ ,μαλακώνω την ζελατίνη στο κρύο νερό για 5 λεπτά.
·                                 Προσθέτω το ζεστό νερό ώστε να διαλυθεί η ζελατίνη.
·                                 Προσθέτω την ζάχαρη.
·                             Το βάζω να βράσει σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.              
·                                 Αδειάζω το μείγμα σε 4 σκεύη 3χ5 εκατοστών.
·                                 Προσθέτω ¼ κτ.γλυκου άρωμα και 1-2 σταγόνες χρώμα σε κάθε σκεύος.
·                                 Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.         
·                                 Καλύπτω τα σκεύη και τα βάζω στο ψυγείο για 8 ώρες.
·                                 Κόβω το μείγμα με ένα μαχαίρι βουτηγμένο σε καυτό νερό ,σε οτι σχήμα θέλω.
·                                 Η ζελατίνη μπορεί να “κάτσει” αλλά δεν πειράζει.
·                                 Χωρίζω τα κυβάκια που έκοψα και τα βουτάω μέσα στην ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
·                                 Βάζω τα ζελεδάκια πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 2 μέρες μέχρι να κρυσταλώσουν.
·                                 Τα φυλάμε σε κουτάκι κλεισμένο αεροστεγώς.
Με γέυση μέντα

Με γεύση πορτοκάλι

Με γεύση φράουλα

Όλα τα ζελεδάκια μαζι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου