Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

CHEESECAKE



ΥΛΙΚΑ:


  • 125 γρ. βούτυρο , λιωμένο
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 120 γρ. αμύγδαλο άσπρο , τριμμένο
  • 600 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 βάζα μαρμελάδα επιλογής
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ: Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τοποθετούμε μέσα σε μια λαμαρίνα 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. αδειάζουμε μέσα σ’αυτό το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10΄-12΄.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Ανακατεύουμε για λίγο με μια κουτάλα το τυρί και τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την μαρμελάδα. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

3 σχόλια:

  1. Μια μικρή προσθήκη στο cheese cake που ίσως σας φάνει νόστιμη εγώ το δοκίμασα και μου άρεσε. Αντι για κρέμα γάλακτος αραιώστε σε μισό ποτήρι νερό ένα φακελάκι Fruit Gel με γεύση λεμόνι ή ανανά (ανάλογα με την προτίμηση)και προσθέστε το στην κρέμα τυρί. Δίνει μια πιό ξυνούτσικη γεύση στην κρέμα που δένει απόλυτα με την μαρμελάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε St για την γλυκιά σου παρέμβαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή