Οι περισσότερες ηλεκτρονικές ζυγαριές δεν μπορούν να μετρήσουν υγρά υλικά (σε mililitre).
Επέλεξα λοιπόν να αναφέρω τις μικρές ποσότητες σε γραμμάρια.
1 λίτρο νερό (1000 γρ.) ζυγίζει 1 κιλό (1000 γρ. ή 100 εκατοστόλιτρα).
Επομένως 15 γρ.=15 ml ή 1,5 εκατοστόλιτρο.
Προσοχή! Αυτό δεν ισχύει με ακρίβεια για όλα τα υγρά: το λάδι ζυγίζει λιγότερο από το νερό, ενώ το γάλα λίγο περισσότερο.
Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η διαφορά είναι μικρή και μπορούμε να ακολουθούμε οτι 1 γρ.= 1 ml., όποιο και αν είναι το υγρό υλικό.
Εξάλλου, στην ''χημεία'' της ζαχαροπλαστικής τα υγρά υλικά σπάνια έχουν τόσο ισχυρό αποτέλεσμα όσο τα στεγνά.
(Pastry-pedia μέρος πρώτο!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου