Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Γρανιτάκια Φράουλα


Άλλαξε η ώρα, μύρισε σιγά-σιγά καλοκαίρι και όλα μου λένε οτι πρέπει να αρχίσω να φτιάχνω παγωτάκια και γρανίτες.
Η Λυδία τα λατρεύει και όχι άδικα βέβαια.
Αν ποτέ περάσετε απο την ΙΚΕΑ, μην παραλείψετε να αγοράσετε τα ειδικά φορμάκια για παγωτό.
Φορμάκια για παγωτό.

Φορμάκια για παγωτό.

Φορμάκια για παγωτό.

 Τα παιδιά τα λατρεύουν και κρίνοντας από την κόρη μου προτιμούν τα ξυλάκια και τα χωνάκια από τις μπαλίτσες σε μπολ.
Έχω για σας μια καταπληκτική συνταγή για γρανιτάκια φράουλα. Η κόρη μας δεν τρώει καθόλου φρούτα και αυτός είναι ένας καλόε τρόπος να της τα δώσω αφού άλλωστε δεν βάζω πολύ ζάχαρη ακριβώς για να είναι πιο υγιεινά.
ΓΡΑΝΙΤΑΚΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
1.    5ΟΟ γρ. Φράουλες καθαρισμένες
2.   5 κουτ.σούπας σιρόπι ζάχαρης (θα σας πω παρακάτω την συνταγή.)
3.   1 κουτ.γλυκού χυμό λεμόνι
4.   1 βανίλια
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:
Βάζουμε στο multi τις φράουλες και τις πολτοποιούμε όσο περισσότερο γίνεται.


Με την βοήθεια μιας λεπτής σίτας (σουρωτήρι), και με μια μαρίζ, σουρώνουμε τον πολτό σε ένα μικρό κατσαρολάκι ,έτσι ώστε να επιτύχουμε ένα λείο σιρόπι χωρίς τα σποράκια και υπολοίματα απο την σάρκα του φρούτου, τα οποία αφήνουμε στην άκρη .Τουλάχιστον για αυτό το γλυκό δεν θα μας ξαναχρειαστούν. (το βήμα αυτό μπορεί και να παραλειφθεί. Εγώ το κάνω γιατί η υφή της γρανίτας είναι πιο λεία και μου αρέσει πιο πολύ).
Σουρώνω τον πολτό στο κατσαρολάκι.


Ο,τι απέμεινε.

Όταν η διαδικασία του σουρώματος τελειώσει, βάζουμε το κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά, προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης, το χυμό λεμονιού και την βανίλια.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Καθώς βράζει ,το χρώμα του ανοίγει γιατί αφρίζει.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Όταν έχει πέσει αρκετά η θερμοκρασία του, μοιράζουμε τον πολτό στα φορμάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη. 


Σε λίγες ώρες είναι έτοιμα...



Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!
Η Λυδία πάντως το απολαμβάνει...!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ:
ΥΛΙΚΑ:
   1 κιλό ζάχαρη
   1 λίτρο νερό.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ:
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το νερό με την ζάχαρη σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
Όταν διαλυθεί η ζάχαρη αφήνω να πάρει βράση για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Αποσύρω από την φωτιά. Το σιρόπι είναι έτοιμο!
Το συντηρούμε για αρκετό καιρό στο ψυγείο.

Tips για τα γρανιτάκια:
   Κανονικά, η αναλογία πολτού –σιροπιού ζάχαρης πρέπει να είναι περίπου ίση (π.χ. για κάθε 100 γρ.πολτού, βάζω 100 γρ. σιρόπι) αλλά ακριβώς επειδή προορίζονται για παιδάκια, προτιμώ να μην βάζω πολύ σιρόπι.
ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡ Ι Ή ΕΙΝΑΙ ΝΩΡ ΙΣ ΑΚΟΜΑ;
ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΠΩ: ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡ Ι!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου